Mutfak bir ev için en önemli yerlerden biridir. Özellikle yemek yemek sizin için bir zevk ise. Mutfakta vakit geçirmekten hoşlanan insanlar mutfaklarını dekore ederken her şeye dikkat ederler. Örneğin yemek yaparken kendinizi dar bir alanda sıkıştırmak istemezsiniz. Ferah ferah bir mutfakta yemek yapmak çok keyifli olacaktır.
Pratik yemeklerin başında şüphesi makarna gelir. Makarna yaptığınızda ona biraz baharat ve sos eklemelisiniz. Makarna sosu çok önemlidir. Çünkü makarnayı makarna yapan kullandığınız soslardır. Sos yaparken sos tencerelerini kullanabilirsiniz. Küçük ve derin bu tencereler çok kullanışlı ve sos yapmak için biçilmiş kaftan.
Makarnanın diriliğine de siz karar vereceksiniz. Eğer diri bir makarnayı tercih ediyorsanız 6-7 dakika sonra makarnanızın altını kapatmalısınız. Ben genellikle mantı kıvamında yumuşak makarna seviyorum. O yüzden makarna yaparken 12- 13 dakika kadar pişiriyorum. Piştikten sonra sarımsak, domates, salça ve baharatlar ile güzel bir sos hazırlıyorum. Hazırladığım bu sosu makarna ile karıştırıyorum. Daha sonra tabağıma alıyorum ve 2 kaşık yoğurtla beraber afiyetle yiyorum. Makarnayı bu şekilde yediğimde mantının tadına yakın bir tat yakalamış oluyorum. Size de öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder